tisdag 29 november 2011

tisdag 29 nov

Vi har kollat på trolltider när det var frukt. Vi har haft bad. Vi försökte att simma ett varv i den stora utan att stanna. I den lilla var vi indelade i två grupper, en röd och en grön. Vi övade på att simma med plattor och simdynor. Sedan tog vi bort plattorna, gick det så tog vi bort simdynan.
Vi har haft musik.Vi sjöng en mattesång, de tio som dansar. Några sjöng en låt som hette hjärtat. Det var tre stycken.
Vi har gjort tre tankekartor. Några i Karlstad ville veta hur vi tänker. Vi funderade kring vad en text är, vad skrivning är och vad läsning är.
Till lunch fick vi potatisgratäng och kassler.
Fröken Katrin tycker att vi har blivit jätteduktiga på att hålla ordning i kapprummet.



måndag 28 november 2011

Måndag 28 nov

Vi har varit i skogen.  Vi samlade ihop 21 kottar. Sen så tog vi 10 av dem, då fick man ta en eller två kottar. Den som tog den sista kotten vann. Sedan gjorde vi lika med 21 kottar. Vi har jobbat med Mini och matteboken. I morse tände vi våra ljus.Vi läste första kapitlet i adventsberättelsen. Vi har en kalender på tavlan. Efter varje kapitel så sätter vi upp en bild. Dagens bild visade när Lea gömde sigbakom stenblocken för rövarna.
Till mat fick vi järpar och mos.




Vi började med den här julkalendern. Om ni tittar noga ser ni Lea bakom stenarna.

fredag 25 november 2011

fredag 25 nov

Vi har fortsatt på pärlplattorna. Några är klara. Backsippan har haft gympa. Då hade vi hinderbana och innebandy. Vi har haft lek. Några höll på med i-padsen. Några har varit på datorn och spelat panfu. Vi bloggar tillsammans idag för att Lena är borta. Vi har sett på julkalendern. Det var trolltider. Vi började nu så att vi hinner klart innan jullovet. Vi har haft Berta-time. Vi kollade hur det gick med flaskorna som hade stått i frysen och i klassrummet. I flaskan som varit i frysen hade nivån höjts för att is tar mer plats. I den som var i klassrummet hade nivån sjunkit, därför att det hade blivit gas. Våra nya klasskompisar har varit hos oss.

Här är pärlplattan färdig, ritningen ligger bredvid.

Här bygger någon efter ritningen.

torsdag 24 november 2011

Torsdag 24 nov

Vi har haft skrivardag. Vi skrev en saga. Den skulle handla om en varelse som nästan såg ut som en människa. Vi började med att fundera ut en plan. Sedan gjorde vi en teckning till sagan. Sedan satte vi igång att skriva på datorn. Nästa gång ska vi lära oss att skicka hem sagan med e-post.
Vi har haft mat. Vi fick köttfärssås och spaghetti.
Vi passade på att ta en promenad när solen tittade fram.

onsdag 23 november 2011

onsdag 23 nov

Vi har gjort stjärnor på bilden. Vi klippte ut stjärnorna. Papperet var gult. Några har varit i kojan och några har sjungit en låt som är till musiklektionen.
Vi har jobbat med Kalle Stopp, Gap-Olga och Pelle Nyfiken. Det är punkt, utropstecken och frågetecken.  Det gjorde vi istället för veckans bokstav.
Alla på Åsenskolan ska jobba extra med ha rent kring sig, vårda sitt språk mot varandra och gå i korridorerna.

Här är halva stjärnan färdig.


Här klipper vi ut stjärnan.

Här har vi gjort klart stjärnorna.


Här har vi ställt skorna fint.


Här gör vi Kalle Stopp och Gap-Olga.

tisdag 22 november 2011

tisdag 22 nov

Vi har haft musik. Vi lärde oss en ramsa, a-ram-sam-sa. Vi har börjat att sjunga julsånger.
Vi har åkt skridskor.
Vi åt mat. Vi fick fiskgratäng och mos.

måndag 21 november 2011

måndag 21 nov

Vi har jobbat i matteboken. Vi har byggt pärlplattor. Vi tittade på våran ritning på i-paden. Det var roligt. Man fick räkna så att det blir rätt. Vi har varit i skogen. Vi blev indelade i grupper. Någon i gruppen kunde läsa. Man slog med en tärning sedan skulle man leta reda på rätt lapp.
Här är en av lapparna som vi hade i skogen.360 grader är ett helt varv runt fröken.

Här gjorde vi pärlplattor.

fredag 18 november 2011

Fredag 18 nov

Vi har varit med Berta. Vi skulle lära oss hur vattnet är. Det kunde vara flytande, gas eller fast. Vi har haft idrott. Vi har haft hinderbana. Så lekte vi en lek på hinderbanan som hette krukan.
Vi har jobbat med matteboken. Vi har gjort en pärlplatta på i-paden. Nästa vecka ska vi bygga den i verkligheten.  Idag fick vi fiskbullar.

Här gjorde vi pärlplatta på i-paden.

torsdag 17 november 2011

torsdag 17 nov

Vi har skrivit på datorn. Då hade vi t-ord. Vi skrev tillsammans. Vi gjorde en berättelse om en sköldpadda som hette Rock. Vi hade med utropstecken och frågetecken. De ser ut så här: ! och ?.
Några har gjort lerfigurer på rasten.
Vi fick tacopanna och kall sås till mat.

Här har vi gjort sköldpaddssagan.

Det här är våran berättelse:
Den lilla sköldpaddan
Det var en gång en sköldpadda. Han hette Rock. Han bodde på stranden. Sköldpaddan stötte på en varg. Då gick Rock ut i havet. Han simmade. Sedan stötte han på en haj. Då åkte hajen efter Rock. Då åkte han upp på land igen. Då kom alla vargar och hajar och omringade han. Vad skulle han göra? Rock hoppade över dem. Sedan simmade han och hämtade sin flock. Då blev alla rädda. De sprang iväg. Då simmade sköldpaddorna tillbaks. De dansade. De kramade Rock. De ropade: Hurra!








                  


onsdag 16 november 2011

Onsdag 16 nov

Några har varit i skogen. Vi  lekte kungligheter med krig i.
Vi har haft engelska. Vi målade i engelskboken.
Vi har fått en ny bokstav. Det var Tt.Vi har gjort tomtekort. Vi skulle skriva vad vi önskade oss och sedan skickar vi det till tomten. Vi hade matte. Vi undersökte vilken färg som var populärast. Det var lila. Vi gjorde ett stapeldiagram. Vi använde potatisar att trycka med.

Här målar vi med potatisar.

Här har vi gjort klart.

Här har vi engelskan.

tisdag 15 november 2011

Tisdag 15 nov



Vi har åkt skridskor. Det var roligt. Vi har haft musik. Vi sjöng "Staffan Stalledräng". Sedan sjöng vi "Nu är det tio som dansar". Med den sången lär man sig minus. Det fösvinner en åt gången. Bettina tyckte att vi var jätteduktiga. Vi fick korvgryta och ris till lunch.


Här åker vi skridskor.


måndag 14 november 2011

Måndag 14 nov

Vi har haft ABC på PC. Vi tränade på att skriva utan att titta. Vi övade på a, b, c, d, e, f, g. Sedan kom vi till ett bowlingspel. Vi hämtade en handduk och lade över händerna. Sedan skulle vi ta ner käglorna med bokstäver under. Det var roligt.

Vi lekte mossleken i skogen. En var sol, en var regn, de andra var mossa. När solen tog en mossa, skulle man stå still, då kom regnet och befriade mossan.
Vi fick lära oss olika lavar. Islandslav såg ut som sallad. Renlav, den heter renlav för att renar äter den. Skägglav visar om det är ren luft. Den hänger i träden.
Vi har haft en gör klart stund. Vi gjorde färdigt topplistan, några jobbade med Mini och några jobbade matte.
Vi har ätit pannkaka och sylt till mat.
Här leker vi.

Här är renlaven.

Här är skägglaven.

Här är islandslav.

Här gjorde vi ABC på Pc.

fredag 11 november 2011

Fredag 11 nov

Vi har gjort film på I-paden. Vi har haft kemi idag. Vi lärde oss att jäst bildar luft i degen, då flöt degen.Vi skrev på datorn, en topplista med djur. Vi har haft gympa. Vi gjorde lekar.

Här gjorde vi kemi.

Här degen med luftbubblor i.
.

torsdag 10 november 2011

Torsdag 10 november

Vi bloggar tillsammans med mosipporna idag.
Vi har haft mysing. Vi gjorde tidningsormar och mätte vilken grupp som fick längst orm. Sedan fick vi höra om SOS-barnbyar. När vi har haft julmarknad ska vi skänka pengar till en barnby.
Vi har haft idrott. Vi hade hinderbana. Några äldre tjejer lärde oss olika lekar.Vi har gjort färdigt prickmålningarna. Några har byggt med olika material.
Vi har gjort sagor på I-paden.
På datorerna har vi fixat N-ordlistor. Det gick rekordfort för oss.
Idag har vi fått gulaschsoppa till mat.

Här gör vi våra n-ordlistor.

Här klipper vi ut prickmålningarna.

Här var ett av de spelen vi spelade.

Här bygger vi med ett material. Det heter equilibrio.

onsdag 9 november 2011

Måndag 7/11, tisdag 8/11 och onsdag 9/11

På måndag var vi i skogen. Vi lärde oss olika mossor. Till exempel väggmossa, vitmossa (den är inte vit, den är ljusgrön, den suger upp mycket vatten, när det är torrt ute delar den med sig av vattnet.), björnmossa (björnen använder den i sitt  bo), husmossa ( den har som våningar).
Igår åkte vi skridskor. Det gick bra i ishallen. I ishallen gjorde några en dans på isen med skridskor. Vi arbetade i matteböckerna. En liten stund hade vi fritt.
På musiken valde några sånger. Det blev sången "tio som dansar".

På bilden gjorde vi prickmålningar. Vi prickade på teckningen med stickor. Vi använde flaskfärg.
När vi hade engelska fortsatte leksakerna, och lyssnade på CD-skiva, vilka leksaker det var som gjorde ljud. Ball är boll, bike är cykel, robot är robot, train är tåg, car är bil och det sista är doll som är docka.
Vi har fått en ny bokstav. Det var Nn.