tisdag 25 oktober 2011

Tisdag 25 oktober

I fredags när Berta var här lärde vi oss kemi. Vi gjorde ett experiment. Vi upptäckte att saker har olika tyngd. Av vätskorna var sirapen tyngst. Av sakerna som vi stoppade i burken var spiken tyngst. Vi fick lära oss lite om kemispråket. Vatten heter H2O. Vi fick också lära oss att städa efter experimentet. Berta vill att alla saker ska hamna på rätt ställe. Hon vill att vi slänger saker på rätt ställe. Metall för sig, mat för sig, papper för sig, plast för sig och glas för sig. Hon vill att vi återvinner saker.

Vi har haft musik idag. Vi fick välja vissa sånger. Vi sjöng till exempel Törnrosa.
 På morgonen var vi till simhallen och badade. I stora bassängen tränade vi på att simma längder. En längd är 25 meter. Två längder är 50 meter. 25+25=50. Vi simmade också varv i stora bassängen. I lilla tränade vi arm och bentag och sedan fick vi leka.
Vi har tittat på en film om räven.  Där lärde vi oss att om räven inte får tillräckligt med möss äter den gärna höns. Valparna får inte jaga med mamman.
Några har kört fotboll med större pojkar.
Vi har tittat på en film som heter Vem bestämmer?. Där bråkade dem om olika saker och hittade på bra lösningar.


Det här vår tankekarta på räven.

4 kommentarer:

 1. Den har inget lock och ingen botten men kan ändå kan den hålla kött,blod och ben på samma gång

  SvaraRadera
 2. Bara jag själv kan säga vem jag är? Edvin.k

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Jag har skrivit en mattesaga till Förstaklassarna på deras blogg. Men jag skrev den på min Ipad så jag lyckades inte kopiera den till eran blogg också.Kanske borde hänga med Lena och Katrin på kurs i morgon :) så jag kan lära mig det ) Men om ni vill kan i ju gå in där och läsa och lösa den.

  Kram från Alicias mamma Maria = o )

  SvaraRadera
 4. Det var svåra gåtor vi får fundera lite.

  SvaraRadera